Otpadno jestivo ulje


    Jedna od usluga koje Preduzeće Zejtix pruža je skupljanje i transport istrošenih tj. otpadnih jestivih ulja koja su korišćena u svakodnevnoj pripremi hrane i jela.
   Od otpadnih i jestivih ulja prikupljamo sledeće:

   - Otpadno jestivo ulje iz friteze
   - Otpadno palmino ulje iz friteze
   - Otpadno jestivo suncokretovo ulje iz friteze
   - Hladno ceđeno ulje

    Pokrivamo celu teritoriju Republike Srbije i obezbedili smo transport za svaki prikupljeni litar otpadnih jestivih ulja i masti biljnog i životinjskog porekla. Nakon prikupljanja otpadna jestiva ulja transportuju se na odgovarajući tretman tj. reciklažu.
   U saradnji sa brojnim partnerima iz oblasti reciklaže u zemlji i inostranstvu, posedujemo tehnološki najnapredniji sistem za reciklažu sa kojima postižemo maksimalne rezultate u iskorišćavanju otpadnih i jestivih ulja čime doprinosimo očuvanju i zaštiti životne sredine
   Od 2012. godine u Republici Srbiji donešen je zakon po kojem je zabranjeno bacanje otpadnih jestivih ulja i masti iz svih objekata koji se bave proizvodnom i distribucijom hrane:

   - Pečenjare
   - Restorani
   - Restorani brze hrane
   - Ribarnice
   - Sve ostale vrste ugostiteljskih i maloprodajnih objekata kojima je primarna delatnost proizvodnja hrane ...

   Po pomenutom zakonu svako ko u svojoj delatnosti ima za nusproizvod otpadno jestivo ulje mora da poseduje validan dokument o kretanju otpada koji mi izdajemo jer smo ovlašćeni za skupljanje i transport neopasnog otpada.
   Za sva dodatna pitanja o skupljanju, transportu, skladištenju i reciklaži otpadnog jestivog uljai masti naš tim stoji Vam na raspolaganju!

Zejtix - Otpadna jestiva ulja Zejtix - Otpadna jestiva ulja Zejtix - Otpadna jestiva ulja Zejtix - Otpadna jestiva ulja