Otpadne jestive masti


    Jedna od usluga koje Preduzeće Zejtix pruža je skupljanje i transport otpadnih jestivih masti koja su korišćena u pripremi hrane.
   Od otpadnih jestivih masti prikupljamo:

   - Masti iz pečenjara
   - Masti iz proizvodnje čvaraka
   - Masti kojoj je istekao rok – biljnog i životinjskog porekla
   - Užegla mast

   Pokrivamo celu teritoriju Republike Srbije i obezbedili smo transport za svaki prikupljeni litar otpadnih jestivih ulja i masti biljnog i životinjskog porekla. Nakon prikupljanja otpadna jestiva ulja transportuju se na odgovarajući tretman tj. reciklažu.
   U saradnji sa brojnim partnerima iz oblasti reciklaže u zemlji i inostranstvu, posedujemo tehnološki najnapredniji sistem za reciklažu sa kojima postižemo maksimalne rezultate u iskorišćavanju otpadnih i jestivih ulja čime doprinosimo očuvanju i zaštiti životne sredine.
   Od 2012. godine u Republici Srbiji donešen je zakon po kojem je zabranjeno bacanje otpadnih jestivih ulja masti iz svih objekata koji se bave proizvodnom i distribucijom hrane:

   - Pečenjare
   - Restorani
   - Restorani brze hrane
   - Ribarnice

   Po pomenutom zakonu svako ko u svojoj delatnosti ima za nusproizvod otpadno jestivo ulje mora da poseduje validan dokument o kretanju otpada koji mi izdajemo jer smo ovlašćeni za skupljanje i transport neopasnog otpada.
   Za sva dodatna pitanja o skupljanju, transportu, skladištenju i reciklaži otpadnog jestivog uljai masti naš tim stoji Vam na raspolaganju!

Zejtix - Otpadne jestive masti Zejtix - Otpadne jestive masti Zejtix - Otpadne jestive masti Zejtix - Otpadne jestive masti